Kitesurfles nemen in Cadzand-Bad – What do you get?

 

 

Sessie 1: Powerkiten

 

 

  • Met behulp van een powerkite, doormiddel van verschillende oefeningen leer je de basis controle onder de knie te krijgen.
  • Een duidelijke uitleg hoe jij gebruik gaat maken van de wind. Waar je de kite moet oplaten. Veilige zone en de power zone komen aan bod.
  • Opbouw kite: oppompen van de kite, aansluiten van de lijnen, uitleg hoe de kite en de besturing ervan werkt.
  • Vliegen Oplaten en landen van de kite. Kite leren vliegen in de op de rand van het windvenster. Self rescue Een zeer belangrijk topic! wat moet je doen als je materiaal pech hebt, of wanneer je in nood zit op het water. Op land legt de instructeur uit hoe jij dit moet aanpakken, dit komt in de loop van de cursus nog een keer aan bod, en zal dan ook in het water geoefend worden!

 

 

Sessie 2: Bodydraggen

 

 

  • Zelfstandig de kite opbouwen, oppompen en de lijnen aansluiten.
  • Water Na het oplaten van de kite gaan we het water in. In het water gaan we meer controle met de kite opbouwen
  • Bodydraggen: dit houdt in dat je meegetrokken wordt door de kite in het water. Verschillende oefening, upwind bodydraggen, downwind bodydraggen, en powerstrokes. Deze oefeningen blijven we herhalen, en vullen wij op niveau in. Dus we passen ons aan, aan de persoon die de kite bestuurd. Hierop spelen wij zoveel mogelijk in om bepaalde oefeningen aan te passen zodat jij zelfvetrouwd verder kan.

 

 

Sessie 3: Starten met kitesurfen

 

 

  • Kite opbouwen Beslissen welke kite er nodig is bij de weersomstandigheden. Bodydraggen: Om weer even in te komen en het juiste gevoel te krijgen beginnen we met bodydraggen.
  • Waterstart: Nu komt dus al je vlieger ervaring goed van pas, want nu moet er nog een board aan je voeten! Zoeken naar de juiste houding, en op het board staan! Na afloop van de cursus hebben wij je alles geleerd hoe jij zelfstandig aan de slag kan gaan, misschien kan je nog niet perfect op het board staan, maar de basis is er. Nu is het aan jou de keus in overleg met de instructeur hoe je dit zelf verder in gaat vullen, koop je je eigen materiaal en ga je zelf aan de slag, of wil je misschien nog een lesje meer. Dit is per persoon natuurlijk helemaal anders in te vullen, de een heeft alles net wat sneller onder controle dan de ander. Wij zullen er alles aan doen om jou zoveel mogelijk te leren op een leuke, veilige en educatieve manier!