Cadzand-Bad

Een stijlvolle zeebadplaats

Cadzand-Bad is een kleine badplaats gelegen aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen. Cadzand-Bad heeft een prachtig breed en schoon Noordzeestrand  van maar liefst 11 km lang. De grootste strandsensatie is wel het vinden van eeuwenoude haaientanden. De beste vind plaats daarvoor is de zwingeul bij Cadzand. Bij elke omwoeling van het zand komen er wel een aantal boven. Je komt hier vooral om uit te waaien, over het strand te wandelen of in de zee te zwemmen. Elk seizoen in Cadzand-Bad heeft zijn eigen charme; in de zomer lig je er op het strand, in de herfst waai je mee met de eerste herfststorm en in de winter drink je een warme chocomel en kijk je naar de ondergaande zon in de zee.

 

Boven Cadzand-Bad trekt de lucht vaak snel open en mede daardoor heeft Cadzand-Bad de meeste zonuren van Nederland.

Weersverwachting
Cadzand

Weeronline.nl – Meer weer in Cadzandweeronline.nl Altijd jouw weer

Restaurants

Zeeland is een rijk en gezond land als het om eten gaat. Dat kan ook bijna niet anders met zoveel streekproducten. Mosselen, oesters, kreeft, lamsoren, zeekraal. Teveel om op te noemen. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. Cadzand behoort tot de Zwinregio. En dat is wereldwijd de regio met de hoogste dichtheid aan Michelin-sterren. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. En vaak ook uit eigen moestuin.

Wandelroutes

Wandelen in Cadzand-Bad en omgeving is wandelen door een schitterend natuurgebied. Hoewel het Zwin niet overal toegankelijk is voor publiek, kunt u met een wandeling over de duinen het prachtige natuurgebied goed verkennen. Neem een verrekijker mee om de prachtige vogels te spotten. Naast een wandeling over de duinen is een wandeling over het meer dan 11 kilometer lange strand ook een aanrader. Bij laagwater kunt u er ook voor kiezen om vanaf het strand van Cadzand-Bad naar Knokke te wandelen.

Heilzame badplaats

Cadzand-Bad heeft het predicaat Heilzame Zeebadplaats dragen. Een badplaats krijgt deze onderscheiding alleen als het zeewater, het klimaat en de bodemproducten heilzaam zijn verklaard. Heilzaam, magnesiumrijk zeewater is een uitstekend middel tegen psoriasis of andere huidproblemen. Het aangename milde klimaat bij Cadzand-Bad maakt Zeeland geschikt voor toeristen van alle leeftijden en vormt een pré voor mensen die zoeken naar een plaats om gewicht te verliezen. De stabiele luchtvochtigheid in de regio is ideaal voor mensen met luchtwegproblemen.

Ontwikkelingen Cadzand-Bad

Het strand van Cadzand-Bad is erg populair bij mensen uit de buurt en toeristen. Momenteel zijn de voorbereidingen voor de aanleg van een jachthaven in Cadzand-Bad in volle gang.

Waar heb je zin in?