Een Cursus Kitesurfen

Privé les €160 per sessie.

Duo les €95pp per sessie.

1 sessie = 2,5uur

 

Sessie 1: De kite op het land

  • Wind: Een duidelijke uitleg hoe jij gebruik gaat maken van de wind. Waar in het windvenster ligt de veilige zone en waar ligt de power zone?
  • Opbouw kite: Oppompen van de kite, aansluiten van de lijnen, uitleg hoe de kite en de besturing ervan werkt.
  • Vliegen: Oplaten en landen van de kite. Je leert de kite vliegen op de rand van het windvenster.
  • Self-rescue: Een zeer belangrijk topic! wat moet je doen als je materiaal pech hebt, of wanneer je in nood zit op het water. Op land legt de instructeur uit hoe jij dit moet aanpakken, dit komt in de loop van de cursus nog een keer aan bod en zal dan ook in het water geoefend worden!

Sessie 2: Bodydraggen

 

 

  • Zelfstandig de kite opbouwen: Zelf de kite oppompen, de lijnen uitlopen en aansluiten.
  • Water: Na het oplaten van de kite gaan we het water in! In het water gaan we meer controle met de kite opbouwen.
  • Bodydraggen: Nu we in het water zijn kan je eindelijk op een veilige manier de kracht van de kite ervaren. Bodydraggen houdt namelijk in dat je meegetrokken wordt door de kite in het water. We gaan verschillende oefeningen doen. Upwind bodydraggen (tegen de wind in), downwind (met de wind mee) bodydraggen, en powerstrokes. Deze oefeningen blijven we herhalen op basis van het niveau van de persoon die de kite bestuurd.  Zo zorgen wij ervoor dat je snel en vol zelfvertrouwen progressie maakt!

 

Sessie 3: Starten met kitesurfen

 

 

  • Kite kiezen en bodydraggen: Je leert kiezen welke kite er nodig is bij huidige weersomstandigheden. Om er weer even in te komen en het juiste gevoel te krijgen beginnen we met bodydraggen.
  • Waterstart: Nu komt dus al je vlieger ervaring goed van pas, want er moet nog een board aan je voeten! We zullen je helpen met het zoeken naar de juiste houding en de techniek hoe je op het board komt te staan! Na afloop van deze cursus hebben wij je alles geleerd hoe jij zelfstandig aan de slag kan gaan. Misschien kan je nog niet perfect op het board staan, maar de basis is er. Nu is het aan jou de keus in overleg met de instructeur hoe je dit zelf verder in gaat vullen, koop je je eigen materiaal en ga je zelf aan de slag, of wil je misschien nog een lesje meer. Dit is per persoon natuurlijk helemaal anders in te vullen, de een heeft alles net wat sneller onder controle dan de ander. Wij zullen er alles aan doen om jou zoveel mogelijk te leren op een leuke, veilige en educatieve manier!